in

Σκοπέλου Γεύσεως Δώρα: στροφή στις παραδοσιακές μας γεύσεις

Αιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές γαρνιρισμένες με ιστορία και λαογραφία

Για το φετινό εορταστικό τραπέζι, μπορούμε να στραφούμε στις δικές μας παραδοσιακές γεύσεις & τις ντόπιες πρώτες ύλες! Ένα βιβλίο από την Δελήτσικου – Παπαχρίστου Μαρία.

Η εργασία “Σκοπέλου γεύσεως δώρα”, δεν εκπονήθηκε μόνο για να καταγράψει τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Σκοπέλου, να ανιχνεύσει την ιστορία τους και να εκθέσει τις συνήθειες με τις οποίες αρκετές από αυτές είναι άρρηκτα δεμένες, αλλά και με την ελπίδα να συμβάλει στο να μην πέσουν στη λήθη αυτές. Επιδιώκει να υπενθυμίσει επίσης ότι νόστιμο δεν είναι παρά ό,τι μας δίνει η φύση και να καταδείξει πώς μιας δρασκελιάς τόπος μπορεί να ξεπληρώνει την αγάπη, το σεβασμό και τον ιδρώτα των ανθρώπων του, όχι μόνο γιατί τους επιτρέπει με τα αγαθά του να διατηρηθούν στη ζωή, αλλά και γιατί συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους, της απαραίτητης δηλαδή εκείνης πυξίδας για την πορεία τους στη ζωή.

Διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία.

Αναφορά

Τι πιστεύετε;

0 πόντοι
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φόρτωση…

0

Ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης στο Σαββατοκύριακο Παρέα του SKAI

Δυο ακόμη δήμοι (Σκόπελος και Επίδαυρος) στον αγώνα για την αναθεώρηση του χωροταξικού για τη θάλασσα και τις υδατοκαλλιέργειες | Saronicmagazine.gr